Zelfde systematiek als andere ISO-normen

Sinds de publicatie van ISO 45001 in maart 2018 is de OHSAS 18001 komen te vervallen. Als organisatie met een OHSAS 18001-certificaat heeft u tot 12 maart 2021 de tijd om over te gaan op de ISO 45001.

OHSAS 18001 is ooit in het leven geroepen door het ‘British Standards Institution’. Destijds bestonden er vooral lokale normen voor arbo-veiligheid zoals in Nederland de VCA, maar de vraag naar een internationaal erkende norm werd steeds groter. De norm werd ontwikkeld in samenwerking met diverse standaardisatie-organisaties, certificatie instellingen en adviesbureaus. Hierdoor werd OHSAS 18001 naar voren geschoven als hét nieuwe en internationale veiligheidsbeheersysteem.

Met de update naar de ISO 45001 heeft deze arbo-norm eenzelfde systematiek en opzet als de ISO 9001 en ISO 14001, waardoor u deze systemen nu op een nog efficiëntere manier kunt integreren.

Overstappen van OHSAS 18001 naar ISO 45001

Bent u in het bezit van OHSAS 18001 en wilt u overstappen naar ISO 45001? Wij ondersteunen u op de manier die bij uw organisatie en ondersteuningswensen past.

  1. Door voornamelijk een adviserende rol aan te nemen. Ideaal wanneer u het certificaat op -grotendeels- eigen kracht wilt doen. Dit bespaart kosten en geeft u veel kennisoverdracht voor toekomstig beheer.
  2. Door een combinatie van advies en hulp. Wij fungeren als aanjager en begeleider, waarbij u verantwoordelijk blijft voor de uitvoering van de benodigde stappen.
  3. Door onze adviseur volledig in te schakelen. Handig wanneer u krap in tijd zit. Wij zorgen ervoor dat alle stappen genomen worden om het certificaat te behalen of te behouden. Snelheid, doorlooptijd en ontzorgen zijn hierbij kernwoorden.

De kosten van de ondersteuning is afhankelijk van het type ondersteuning die u kiest.

Advies over de ISO 45001

Wilt u meer weten over de vervanger van de OHSAS 18001 en welke integraties / samenbrenging met andere normen mogelijk zijn. Neemt u dan contact op.

Informatie aanvragen over deze norm?
U kunt ook direct een adviesgesprek aanvragen.

Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek van ongeveer een uur waarin we de tijd hebben om met u door te praten wat u wilt bereiken en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Klik om te zien hoe u zich voor kunt bereiden en om een moment te plannen waarop het gesprek u uitkomt. PLAN EEN ADVIESGESPREK