WAAROM ZOU U CERTIFICEREN?

Er zijn globaal vier redenen die aanleiding kunnen zijn voor certificering:

A. Omdat uw klant dat wil
B. Om uw organisatie te onderscheiden
C. Omdat uw brancheorganisatie dat op prijs stelt

D. Omdat uw bedrijf er beter van wordt

Hogere klanttevredenheid
Natuurlijk is D het meest aantrekkelijke uitgangspunt. Zo heeft Van Voorst Consult bij tal van opdrachtgevers interessante verbeteringen kunnen initiëren en realiseren. Bijvoorbeeld een aantoonbaar hogere klanttevredenheid. Wat leidt tot meer orders, goede mond tot mond reclame, en uiteindelijk tot een klantgerichtere organisatie.

Grotere betrokkenheid medewerkers
Dankzij de unieke aanpak en het handige hulpmiddel EasyTool, is de betrokkenheid bij kwaliteitsmanagement, arbomanagement, milieumanagement en voedselveiligheidmanagement aanzienlijk toegenomen. Men hoeft tenslotte niet meer in dikke ordners te zoeken voor een procedure, maar kijkt simpelweg via het netwerk naar een digitale versie.

Meer management inzicht; hoger rendement
Door bij zowel kwaliteit, arbo, milieu als voedselveiligheid de verbetercyclus te integreren en zodoende belangrijke zaken meetbaar te maken, ontstaat een organisatie die kan sturen op basis van cijfers. Dit geeft bij veel opdrachtgevers verassende inzichten en rendementsverbeteringen.

Terugdringen van faal- en garantiekosten
Volgens een onderzoek onder het bedrijfsleven wordt er jaarlijks een behoorlijk percentage van de omzetwaarde gespendeerd aan het oplossen van fouten en klachten. De zogenaamde faalkosten. Door te investeren in het voorkomen hiervan, is het aandeel faalkosten behoorlijk terug te dringen. Dit is ook één van de resultaten van een goed certificeringstraject.
Het kan natuurlijk voorkomen dat A, B of C de aanleiding is. Ook dan is het de uitdaging om geld te verdienen met uw behaalde – of nog te behalen certificaten.
Van Voorst Consult helpt u kwaliteit en rendement te realiseren. Of het nu gaat om kwaliteitszorg, arbozorg, milieuzorg of voedselveiligheid. Kwaliteit moet je doen.
Wilt u meer voorbeelden? Lees de cases via onderstaande links!
Hoe Van Voorst Consult ook ú hierbij kan helpen? Vul uw gegevens in op het contactformulier voor meer informatie.