Waarom VKL?

De norm VoedselKwaliteit Loonwerk heeft als primair doel de voedselkwaliteit te waarborgen door te voorkomen dat activiteiten die loonbedrijven uitvoeren, schade kunnen toebrengen.

Klanten van loonwerkers (telers) die inmiddels al beschikken over één of meer voedselveiligheidscertificaten (per gewas en/of EurepGAP) moeten kunnen aantonen dat de door hen ingeschakelde loonwerker voldoet aan dezelfde eisen.

Om te voorkomen dat een loonbedrijf telkens controle krijgt van de certificatie-instellingen van zijn klanten dient het loonbedrijf zich aan te melden bij de Stichting Pro aCt. De bij de Stichting Pro aCt aangemelde, en op de website vermelde loonbedrijven, krijgen slechts één audit (controle) in het kader van VKL-certificatie per jaar. Meer informatie is te vinden op www.vkl.nl.

VKL advies

Van Voorst Consult kan een praktische begeleiding aanbieden op basis van de EasyTool systematiek. Wij hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van bedrijven bij het implementeren van kwaliteitsmanagementsystemen en certificering.

Wilt u meer weten over de certificeringen bij u in de sector en wat Van Voorst Consult op dit gebied voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op!

 

Informatie aanvragen over deze norm?
U kunt ook direct een adviesgesprek aanvragen.

Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek van ongeveer een uur waarin we de tijd hebben om met u door te praten wat u wilt bereiken en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Klik om te zien hoe u zich voor kunt bereiden en om een moment te plannen waarop het gesprek u uitkomt. PLAN EEN ADVIESGESPREK