VERPAKKINGSINDUSTRIE EN VOEDSELVEILIGHEID

Producenten van levensmiddelen zijn zich steeds meer bewust van de invloed van verpakkingsmaterialen op de voedselveiligheid. Er zijn standaarden ontwikkeld die laten zien welke hygiëne-eisen afnemers stellen aan leveranciers van verpakkingsmaterialen. We geven graag de laatste ontwikkelingen. Versie 2 van de BRC/IOP De BRC heeft begin 2005 de tweede versie van de BRC/IOP uitgebracht. Vanaf 1 maart worden producenten van verpakkingsmaterialen beoordeeld op basis van deze nieuwe versie. CEN gaat standaarden harmoniseren Een groep van internationale verpakkingsspecialisten hebben besloten om, samen met CEN, de hygiënestandaarden voor producenten van verpakkingsmaterialen te harmoniseren. Het resultaat hiervan wordt eind volgend jaar verwacht. Wij houden u op de hoogte. Hygiënestandaard voor massief karton en golfkarton succesvol De FEFCO en de ESBO die de Europese industrie voor massief karton en golfkarton vertegenwoordigen hebben een eigen standaard opgesteld om: “te voldoen aan markteisen met betrekking tot hygiëne t.b.v. de voedingsmiddelenindustrie”. “Onze afnemers vragen om GMP/hygiëne-management zodat bij de productie van de verpakkingen die we leveren de kwaliteit, hygiëne, en traceerbaarheid worden beheerst.” David Byrne, EU – commissaris voor gezondheid en consumentenbescherming, heeft de uitgave van deze standaard officieel bekrachtigd op 29 oktober 2003. De standaard is te bestellen via de site van FEFCO: www.fefco.org