KAM, AVG, procesoptimalisatie… nuttige taken voor de zomer

Van Voorst Consult - zomeractiesHerkent u dat ook? Er zijn van die zaken die erg nuttig zijn voor uw organisatie, maar toch blijven ze steeds liggen. En dat is vaak ook begrijpelijk, want wat is er beter dan uw klanten ondersteunen in de zaken waar zij uw ondersteuning voor vragen. Alleen weet u ook dat een organisatie niet vanzelf wordt opgebouwd en ook niet vanzelf blijft draaien.

Ook in uw eigen organisatie is onderhoud nodig. We geven hier graag een paar nuttige tips&tricks zodat u na de zomerperiode weer opgeruimd aan de slag kunt.

Aftikken van die privacywetgeving, de AVG

U heeft die AVG op de lange baan geschoven, net zoals nog te veel bedrijven geen actuele RI&E hebben. “Dat komt nog wel, daar moet ik echt even induiken.” Maar wanneer heeft u hier wel de tijd voor? Soms is het effectiever een specialist in te vliegen en deze onderwerpen snel en doelgericht af te tikken.

Hoe maakt Van Voorst Consult u AVG-compliant? Wij hebben een praktische AVG toolkit, bestaande uit 10 stappen (zie hier het stappenplan.pdf). Per stap hebben we handige uitwerkingen zoals een register van verwerkingen, risicomanagement, voorbeeld verwerkersovereenkomst, presentatie bewustwording voor uw medewerkers of een privacystatement voor de website. Hiermee kunnen we snel naar de inhoud gaan en de AVG voor uw organisatie uitwerken. Deze documenten zijn gewoon in Word of Excel, zodat u het beheer en toekomstige aanpassingen prima zelf kunt uitvoeren. In een ochtend of middag praten wij u helemaal bij over de insteek en uitwerking van de AVG. U krijgt alle sjablonen in concept uitgewerkt, zodat u dit nog dezelfde dag definitief kunt maken.
Als bestaande klant ontvangt u de AVG toolkit inclusief advisering/support voor het gereduceerde tarief van € 1.295,- all-in (prijspijl 2023).

Efficiëntie en versterken van uw organisatie

Uw bedrijf is door de jaren heen veranderd, gegroeid, gedigitaliseerd. Normen zijn vernieuwd, denk aan de VCA 2017/6.0, de ISO 9001 en ISO 14001:2015, ISO 45001:2018 en de nieuwe BRC-normen en FSSC 22000. Er zijn nieuwe tools beschikbaar die u eigenlijk prima kunt gebruiken. Uw managementsysteem kan best een update en opfrisbeurt gebruiken. Dat scheelt in het onderhoud namelijk mooi wat (papier)werk.

Neem deze zomer de tijd om uw bedrijfsvoering eens onder de loep te nemen. Wij weten zeker dat we uw ISO- of KAM-werkwijze overzichtelijker en doelgerichter kunnen inrichten. Gelukkig geven de updates van de nieuwe normen hier ook de ruimte voor, minder eisen voor documentatie en meer vrijheid in het zelf bepalen hoe u de zaken ‘in de vingers houdt’.
25 jaar Van Voorst ConsultNeem gewoon eens contact op met uw adviseur of bel ons op ons algemene nummer om hierover te sparren. We ondersteunen u graag bij een zo goed mogelijke organisatiewerkwijze!
Extra leuk: uiteraard nemen we voor u het unieke 25-jaar Van Voorst Consult-cadeaupakket mee!

 

Opruimen van uw klanten(bestand)

Ook zo druk geweest de afgelopen maanden? “Ja, wie niet wordt er bijna “dagelijks geantwoord. “Ik doe waar ik al jaren goed in ben. Maar… ieder jaar lijkt het wel drukker te worden. Er gaan meer mails, meer belletjes, meer opdrachten door mijn handen.” Als u echter wat dieper naar die activiteiten kijkt, wat kost u echt energie? Waar kunt u beter mee stoppen?
Bedenk eens welke klant(en) u meer energie kost dan dat hij oplevert. Gelukkig niet die leuke of belangrijke, grote klant. Maar die energieslurper, meestal degene die ook nog een rekening bij u open heeft staan. Schrijf deze 2 à 3 klanten op een briefje en leg deze tot morgen weg. Als u morgen nog steeds zo over deze klanten denkt, zorg dat de rekening vereffend wordt en neem dan afscheid voor toekomstige samenwerking.

Echt… bewust stoppen met deze klanten is een weldaad voor u en uw bedrijf. Als uw klant in deze economische hoogtijdagen z’n facturen al niet kan of wil betalen, hoe is dat dan over 2 of 3 jaar? Voorkom dat u meebetaald aan zijn toekomstig faillissement. Deze actie bespaart uw organisatie een hoop frustratie, onnodig extra werk, verkeerde afleiding en risicogeld. Geniet!

Van Voorst Consult ontzorgt & versterkt.
Een fijne vakantie gewenst!

Tijd voor een goed gesprek? Wij komen graag bij u langs!

Plan adviesgesprek