UPDATE IFS LOGISTICS VERSIE 2.1

De nieuwe IFS Logistics versie 2.1 is gepubliceerd en de belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Update van de standaard in overeenstemming het GFSI Guidance Document en de benchmark proces voor opslag en distributie normen, dit met als doel ook het logistiek gedeeltd door de GFSI erkend te laten worden.
  • Vaststellen van de mogelijkheid van groepscertificering, met name voor transportbedrijven met meerdere vestigingen / opslaglocaties zou dit een interessante optie kunnen zijn.
  • Toevoeging van de norm , als gevolg van de huidige marktontwikkelingen , zodat de IFS Logistiek is ook van toepassing voor transport en opslag dienstverleners.
  • Inclusief invriezen en ontdooien diensten.
  • Vaststellen van auditorkwalificatie voor auditoren die alleen logistiek gericht zijn.
  • IFS Logistics versie 2.1 is van toepassing op voedingsmiddelen en non-food producten . Alle logistieke activiteiten, zoals laden en lossen , opslag en transport , zijn gedekt.

logisticsDe non-food categorieën van de nieuwe versie 2.1 zijn opnieuw gedefinieerd en geformuleerd op een duidelijkere manier . Er is ook een duidelijker definitie van die non-food productgroepen die zijn uitgesloten van de IFS Logistics 2.1 scope ( deze zijn bijvoorbeeld mineralen, explosieve stoffen / munitie, afvalstoffen, enz. ).

De norm is van toepassing voor alle soorten van vervoer: vrachtwagens, bestelauto’s, treinen, schepen, vliegtuigen en alle andere vormen van vervoer ( onder gecontroleerde omstandigheden of bij omgevingstemperatuur ).
De nieuwe norm is gratis te downloaden op de IFS site: https://www.ifs-certification.com/index.php/en/

Van Voorst Consult begeleidt bedrijven bij het invoeren, implementeren en certificeren van managementsystemen en voedselveiligheidsstandaarden.
Meer informatie, vul vrijblijvens ons contactformulier in of bel: 06-54 20 13 35.