TNO REIKT EERSTE ISO 22000 CERTIFICAAT UIT

EDE/DRONTEN – Op 5 oktober 2005 heeft TNO een audit uitgevoerd bij Delinuts op basis van de nieuwe ISO norm: ISO 22000. Met als resultaat, dat Delinuts één van de eerste bedrijven in Nederland is, die gecertificeerd is volgens ISO 22000.

ISO 22000 één norm voor voedselveiligheid

De ISO 22000 norm is ontwikkeld vanuit de behoefte aan één wereldwijd erkende voedselveiligheidstandaard die van toepassing is op de gehele voedsel- en diervoederketen. Op dit moment is er in de food sector een willekeur aan voedselveiligheidnormen en –schema’s. Het is dan ook de verwachting dat deze nieuwe ISO 22000 norm op termijn dé norm wordt voor voedselveiligheid. Het positieve oordeel van marktpartijen als Ahold en Mc Donalds kan dit verder stimuleren.

Delinuts en ISO 22000

Delinuts is importeur en groothandel in noten, gedroogde zuidvruchten, chocoladeproducten en diverse mixen. In tien jaar tijd groeide het bedrijf uit tot marktleider in dit segment. Delinuts importeert uit landen van oorsprong en heeft fabrikanten die voor haar produceren. Voor de directie van Delinuts was het een duidelijke keuze om het huidige HACCP voedselveiligheidsysteem te laten doorgroeien en certificeren conform ISO 22000. Beheersing van voedselveiligheidsaspecten, een hogere klantgerichtheid en het uiteindelijke rendement gaven de doorslag.

ISO 22000 en Van Voorst Consult

De coaching en begeleiding van dit ISO 22000 project is uitbesteed aan Van Voorst Consult uit Dronten. Een organisatie die een aantal jaren geleden ook nauw betrokken was bij ’s werelds eerste Lloyd’s certificaat voor voedselveiligheid in ketenproductie. Wilt u meer weten over ISO 22000 en wat Van Voorst Consult op het gebied van ISO 22000 voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op!