Informatieveiligheid Topgeschenken Nederland van een hoog niveau: organisatie behaalt ISO 27001 certificaat

Nieuw-Vennep, 17-04-2019 – Topgeschenken Nederland B.V., bekend van de merken Topbloemen.nl, Toptaarten.nl, Topfruit.nl en Topgeschenken.nl, heeft het ISO 27001 certificaat behaald. Hiermee bewijst de organisatie dat de veiligheid van de informatie die zij verwerken van een hoog niveau is. Het certificaat wordt toegewezen aan organisaties die de gegevens van klanten op een correcte wijze beheren en waarbij informatieveiligheid een continu punt van aandacht is onder alle medewerkers.

Edwin van Arkel, CEO en oprichter van Topgeschenken Nederland B.V.: “Als marktleider op het gebied van online verkoop van bloemen en andere geschenken mogen klanten van ons verwachten dat we op een uiterst secure manier om gaan met hun persoonsgegevens. Om die reden heeft ons informatieveiligheidsteam veel werk verzet om het beleid om te zetten naar een ISO 27001 certificering, zodat we dit ook daadwerkelijk kunnen aantonen.”

Werkwijze omzetten naar beleid

Een ISO-certificering eist een uitgebreid beleid met als doel borging van het beleid en continue monitoring en verbetering. Van Arkel: “Om de volledige ISO norm te kennen is ondoenlijk, daarom hebben we de hulp ingeschakeld van Van Voorst Consult. Zij hebben ons met hun beproefde werkwijze begeleidt om ons beleid conform de ISO normen in te richten. Een werkbare situatie is daarbij het uitganspunt gebleven.”

Certificering

De onafhankelijke audit voor de ISO 27001 certificering is uitgevoerd door TÜV Nederland en duurde in totaal zes dagen. De dagelijkse werkzaamheden hoefden hiervoor niet te worden stilgelegd.

Het certificaat is de komende drie jaar geldig. Om het certificaat te behouden dient de organisatie jaarlijks middels een externe audit aan te tonen dat het beleid dagdagelijks onderdeel uitmaakt van de werkwijze. Na drie jaar is een nieuwe audit cyclus noodzakelijk zodat grote wijzigingen in wetgeving en normering worden toegepast.

Dit artikel is een ingezonden bericht. Bron: www.emerce.nl

Als Van Voorst Consult zijn we trots dat wij van diverse gerenommeerde partijen, waaronder Topgeschenken, partner mogen zijn in het opzetten en beheren van hun certificeerbare managementsysteem.

Bent u ook aan het kijken naar certificatie of compliance? Neem vrijblijvend contact met ons op.