Nieuwe BRC Packaging versie 6

BRC Packaging materialsBRC heeft op 1 augustus 2019 de definitieve BRC Packaging versie 6 in het Engels uitgebracht. Vanaf 1 februari 2020 wordt er alleen nog geaudit tegen deze nieuwe standaard versie 6.

De belangrijkste wijzigingen in versie 6:

De eisen voor productie gelden nu ook voor handelsproducten die binnen de “productie-scope” vallen. Voorbeeld een bedrijf dat zowel boterhamzakjes produceert en deze ook als handelsproduct inkoop (dus zowel productie als inkoop van kant en klaar product) moet de ingekochte stromen ook voldoen aan de eisen uit hoofdstuk 7. Een ander handelsproduct wat men niet zelf produceert valt buiten de productie-scope, dus hoeft niet te voldoen aan de eisen van hoofdstuk 7.

Met deze aanpassingen voldoet BRC Packaging aan de GFSI eisen en zullen uw klanten BRC Packaging accepteren als certificaat om te kunnen leveren.

Van Voorst Consult heeft haar frames en sjablonen uiteraard geupdate naar de actuele eisen van BRC Packaging versie 6. Hiermee kunnen wij u praktisch en doelgericht ondersteunen en kunnen we u adviseren hoe deze eisen zo goed mogelijk binnen uw bedrijfsvoering in te richten.

Vertaling

Van Voorst Consult heeft, net als met andere Engelstalige normen, deze norm als gebruikschecklist in een goed leesbare Nederlandse vertaling omgezet. Dit verhoogt het gebruiksgemak en voorkomt vooral op de werkvloer interpretatieverschillen. Let op: alleen de eisen zijn vertaald en bij discussie zal de Engelse tekst altijd leidend zijn.

De vertaling wordt aangeleverd in een onbeveiligd Excel document. Bewerking, aanpassing, veldselectie e.d. zijn hiermee gewoon beschikbaar. Om een indruk te geven vindt u hier een print screen van de vertaling.
Deze vertaling heeft u voor slechts € 295,- excl. btw in huis. Vraag hem hier aan.

BRC-advies

Van Voorst Consult is bij de BRC-organisatie geregistreerd als BRC adviesbureau. Wij ondersteunen u graag praktisch en doelgericht met deze en andere (nieuwe) BRC-eisen. Met onze getoetste voorbeelden kunt u uw systeem effectief inrichten zonder zelf het wiel uit te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een plan voor voedselveiligheids- en kwaliteitscultuur, een voedselfraude analyse of voedselfraudeplan. Ook bij implementatie van de overige (nieuwe) eisen uit BRC helpen we u graag.

Voor meer informatie, advies of een food-vertaling kunt u contact opnemen met Gijsbert van Voorst: 06 – 54 20 13 35 of maak gebruik van ons contactformulier. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met u op.