NIEUW: ISO 9001 risicoanalysetool

Ja, de nieuwe ISO-9001 is klaar. De verschijningsdatum is  – zo wordt gezegd – 23 september 2015. De Nederlandse vertaling zal dan een week later beschikbaar zijn. Over de inhoudelijke wijzigingen hebben we u al enkele keren geïnformeerd. Ook zult u van uw certificerende instelling al informatie ontvangen hebben.

Voor ons als adviseurs was het vooral de uitdaging: hoe gaan we onze klanten helpen dit zo praktisch mogelijk te implementeren? Als van Voorst Consult hebben we ons daarom alvast voorbereid: vele van onze klanten moeten de overstap naar ISO-9001:2015 in het komende jaar namelijk maken.

Ter voorbereiding hebben wij voor alle gewijzigde normeisen een antwoord klaargemaakt bestaande uit documenten of tools om de bedrijfsvoering en handboeken aan te passen op de komende eisen. Per bedrijf of organisatie maken we dit binnen de opdracht op maat.

Van de door Van Voorst Consult ontwikkelde antwoorden is EasyRiskTool wel het meest in het oog springend. Van Voorst Consult heeft deze tool in het achterliggende jaar ontwikkeld met het oog op de specifieke normeis wat betreft risicobeheersing. Zoals u mogelijk al weet: ISO-9001:2015 vraagt om een inventarisatie van de bedrijfskwaliteitsrisico’s; procesbeheersing in z’n meest elementaire vorm. Daar kan met deze tool – aansluitend op onze Easytool – een goede invulling gegeven worden: die auditors die het tot nu toe zagen waren er blij mee.

Over de nieuwe ISO-9001-norm en EasyRiskTool praten we u graag bij tijdens een ISO-9001:2015 workshop. Meer informatie hierover zult u binnenkort ontvangen. Houdt donderdag 19 november vast vrij in uw agenda.