Het aantoonbaar maken van uw MVO-beleid loont! Maar hoe doe je dat nu, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of kortweg MVO? Wij schatten zo in dat u al veel zaken heeft geregeld; u betaalt uw belastingen, zorgt voor een prettige werkomgeving voor uw medewerkers, denkt aan de privacy van persoonsgegevens, levert uw werken / diensten zoals vooraf afgesproken en sponsort misschien wel een plaatselijke sportvereniging.

Allemaal facetten die onder de 3P’s (Triple P) ofwel People, Planet en Profit van MVO vallen. De achterliggende ISO die aandachtsgebieden geeft op MVO-gebied is de ISO 26000. Deze ISO-norm is niet certificeerbaar.

Het keurmerk geeft praktische invulling aan de ISO 26000 en is wel certificeerbaar. Het keurmerk geeft een 30-tal vragen verdeeld over de 3P’s. Hieronder zitten zowel verplichte vragen als keuzevragen waarbij u een minimale score dient te behalen om het keurmerk te ontvangen.

Naast dat het MVO-keurmerk een mooie stempel is op uw MVO-presteren en dit voor de buitenwereld aantoonbaar maakt, is het keurmerk ook een goede opmaat naar een diepere invulling van MVO in uw organisatie en het behalen van de MVO-prestatieladder.

Voldoen aan de keurmerk-eisen

Als Van Voorst Consult zijn we nauw betrokken geweest bij de opzet van dit MVO-keurmerk omdat we de behoefte in de markt zagen. De eisen vanuit dit keurmerk zijn voor iedere organisatie goed inpasbaar!

Denk aan een MVO-beleid, juiste personele beloning, stimuleren van MVO-initiatieven, inzicht en mogelijke reductie in uw energieverbruik of zorg dragen voor het beperken van uw milieu-impact en inzicht in de LCA en cradle-to-cradle. Door onze ervaring kunnen we u binnen een beperkt aantal uren ondersteunen met de implementatie van het MVO-keurmerk.

HOE KUNNEN WIJ U HET BEST HELPEN?
MANUALSUPPORT
Adviserende ondersteuning
MEER OVER MANUALSUPPORT
VOORSTSUPPORT
Ondersteuning & advies
MEER OVER VOORSTSUPPORT
INTERIMSUPPORT
Volledig ontzorgen
MEER OVER INTERIMSUPPORT

Onze adviseurs hebben jaren ervaring met MVO en het aantoonbaar maken hiervan. Door middel van onze EasyTool systematiek ondersteunen wij u op een praktische en doelgerichte manier de keurmerk-eisen te beantwoorden en zo het MVO-keurmerk te behalen. Echter, een eerste verantwoordelijkheid ligt altijd bij u als ondernemer of directie. Het uitdragen van uw missie en visie is hierin cruciaal.

Het MVO-keurmerk behalen

Het MVO-keurmerk maakt deze zaken aantoonbaar. Door een keurmerk-inspectie door een onafhankelijke derde partij wordt u getoetst op de 30-tal aspecten verdeeld over de facetten People, Planet en Profit. Deze lijst is opgebouwd vanuit de internationaal goedgekeurde ISO 26001 richtlijn en geeft daarmee een betrouwbaar stempel op uw MVO-beleid.MVO Keurmerk - Van Voorst Consult

Met de resultaatgerichte ondersteuning van onze adviseurs komt u altijd tot het MVO-keurmerk, gegarandeerd! De investering hiervoor zal beperkt blijven tot een enkele dagdelen en de keurmerk-inspectie. Hiermee is het MVO-keurmerk voor iedere organisatie te behalen.

Bel vandaag nog met Gijsbert van Voorstvoor een vrijblijvende kennismaking of het uitstippelen van uw stappen naar het MVO-keurmerk. U kunt ook onderstaande formulier invullen, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

Contact over deze norm of certificering?

Ik heb een vraag aan Van Voorst Consult

U kunt ook direct een adviesgesprek aanvragen. Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek van ongeveer een uur waarin we de tijd hebben om met u door te praten wat u wilt bereiken en hoe wij u daarbij kunnen helpen. PLAN EEN ADVIESGESPREK

MVO-keurmerk informatie