Het aantoonbaar maken van uw MVO-beleid loont! Maar hoe doe je dat nu, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of kortweg MVO? Wij schatten zo in dat u al veel zaken heeft geregeld; u betaalt uw belastingen, zorgt voor een prettige werkomgeving voor uw medewerkers, denkt aan de privacy van persoonsgegevens, levert uw werken / diensten zoals vooraf afgesproken en sponsort misschien wel een plaatselijke sportvereniging.

Allemaal facetten die onder de 3P’s (Triple P) ofwel People, Planet en Profit van MVO vallen. De achterliggende ISO die aandachtsgebieden geeft op MVO-gebied is de ISO 26000. Deze ISO-norm is niet certificeerbaar.

Het MVO-keurmerk geeft praktische invulling aan de ISO 26000 en is wel certificeerbaar. Het keurmerk een heeft een overzichtelijke vragenlijst verdeeld over de 3P’s. Hieronder zitten zowel verplichte vragen als keuzevragen waarbij u een minimale score dient te behalen om het keurmerk te ontvangen.

Naast dat het MVO-keurmerk een mooie stempel is op uw MVO-presteren en dit voor de buitenwereld aantoonbaar maakt, is het keurmerk ook een goede opmaat naar een diepere invulling van MVO in uw organisatie en het behalen van de MVO-prestatieladder.

Voldoen aan de keurmerk-eisen

Als Van Voorst Consult zijn we nauw betrokken geweest bij de opzet van dit MVO-keurmerk omdat we de behoefte in de markt zagen. De eisen vanuit dit keurmerk zijn voor iedere organisatie goed inpasbaar!

Denk aan een MVO-beleid, juiste personele beloning, stimuleren van MVO-initiatieven, inzicht en mogelijke reductie in uw energieverbruik of zorg dragen voor het beperken van uw milieu-impact en inzicht in de LCA en cradle-to-cradle. Door onze ervaring kunnen we u binnen een beperkt aantal uren ondersteunen met de implementatie van het MVO-keurmerk.

HOE KUNNEN WIJ U HET BEST HELPEN?
BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
Nooit teveel betalen
MEER OVER BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
ADVIES & ONDERSTEUNING
Optimale samenwerking
MEER OVER ADVIES & ONDERSTEUNING
VOLLEDIG ONTZORGEN
Geen omkijken meer hebben
MEER OVER VOLLEDIG ONTZORGEN
of een pakket op maat

Onze adviseurs hebben jaren ervaring met MVO en het aantoonbaar maken hiervan. Door middel van onze EasyTool systematiek ondersteunen wij u op een praktische en doelgerichte manier de keurmerk-eisen te beantwoorden en zo het MVO-keurmerk te behalen. Echter, een eerste verantwoordelijkheid ligt altijd bij u als ondernemer of directie. Het uitdragen van uw missie en visie is hierin cruciaal.

Het MVO-keurmerk behalen

Het MVO-keurmerk maakt deze zaken aantoonbaar. Door een keurmerk-inspectie door een onafhankelijke derde partij wordt u getoetst op de 30-tal aspecten verdeeld over de facetten People, Planet en Profit. Deze lijst is opgebouwd vanuit de internationaal goedgekeurde ISO 26001 richtlijn en geeft daarmee een betrouwbaar stempel op uw MVO-beleid.MVO keurmerk logo

Met de resultaatgerichte ondersteuning van onze adviseurs komt u altijd tot het MVO-keurmerk, gegarandeerd! De investering hiervoor zal beperkt blijven tot een enkele dagdelen en de keurmerk-inspectie. Hiermee is het MVO-keurmerk voor iedere organisatie te behalen.

Bel vandaag nog met Wim van Leeuwen voor een vrijblijvende kennismaking of het uitstippelen van uw stappen naar het MVO-keurmerk. U kunt ook onderstaande formulier invullen, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

Informatie aanvragen over deze norm?
U kunt ook direct een adviesgesprek aanvragen.

Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek van ongeveer een uur waarin we de tijd hebben om met u door te praten wat u wilt bereiken en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Klik om te zien hoe u zich voor kunt bereiden en om een moment te plannen waarop het gesprek u uitkomt. PLAN EEN ADVIESGESPREK

MVO-keurmerk informatie