Centraal in de nieuwe ISO 9001:2015 is de procesbeheersing vanuit risico-management denken. Dit is iets nieuws wat niet in de voorgaande ISO 9001:2008 benoemd was. Deze risicobenadering vraagt om een inventarisatie van de risico’s binnen uw processen. Ook worden de eisen voor registraties op belangrijke punten aangescherpt. Change management krijgt een prominentere rol.

Deze nieuwe ISO 9001 is ingericht volgens de nieuwe HLS-structuur. Dit maakt intergratie met andere ISO-normen die volgens deze HLS zijn ingericht een stuk eenvoudiger.

EasyRiskTool

Van Voorst Consult heeft zichzelf als doel gesteld u op een praktische en doelgerichte manier te ondersteunen in het opzetten en beheren van uw managementsysteem. Als eerste adviesbureau heeft Van Voorst Consult een complete risicoanalyse tool ontwikkeld op basis van de eisen van de DIS-ISO-9001:2015. Deze tool sluit in zijn geheel aan op de – voor onze klanten bekende – EasyTool systematiek. Praktisch, begrijpelijk en doelgericht.

De EasyRiskTool is gebaseerd op het risicomanagementmodel van ISO 31000 en de HLS-structuur. Zoals u van ons gewend bent worden op praktische wijze alle basisgegevens bij elkaar gebracht en in o.a. een stakeholderanalyse zichtbaar gemaakt. Vervolgens brengen we samen met de betrokken proceseigenaren de kwaliteitsrisico’s in kaart, met de gekozen beheersmaatregelen. Dit levert verfrissende inzichten op over aanwezige risico’s, reeds aanwezige maatregelen, risicobeheersing en verantwoordelijkheden binnen de organisatie.

Advies tot certificering

Voor iedere Van Voorst Consult klant is deze tool geheel gratis beschikbaar binnen onze dienstverlening. Interesse?
Neem geheel vrijblijvend contact op met ons via het contactformulier. U kunt ook direct bellen met Gijsbert van Voorst: 06-54 20 13 35.