CASE ISO 9001, VCA EN ISO 14001

Niels de Wit van De Wit Haarlem Euromovers
“Samen met Van Voorst Consult hebben we het kwaliteitssysteem opgezet”

Voor Niels de Wit van De Wit Haarlem Euromovers staat het als een paal boven water. Van Voorst Consult is de ideale adviseur op het gebied van kwaliteitszorg. “Ze zijn professioneel, werken accuraat en geven advies met meerwaarde!”

De Haarlemse verhuizer is aangesloten bij Euromovers. Dat is een Europees samenwerkingsverband tussen meer dan honderd professionele verhuisondernemingen. Verhuisondernemingen die kwaliteit durven te beloven. “Juist daarom heeft Euromovers Nederland al in 2001 besloten om de ISO-normen te benutten. Alle aangesloten bedrijven werden ISO 9001- en VCA-gecertificeerd. Wij hebben destijds Van Voorst Consult betrokken bij het opzetten van het kwaliteitsbeleid”, vertelt De Wit. “Samen met Van Voorst Consult hebben we het kwaliteitshandboek opgezet. We hadden wat betreft kwaliteit nog niets op papier staan. We hebben alle hoofdprocessen hiervoor op papier gezet.”

Onderhoudscontract managementsysteem

Voor De Wit was het ideaal dat zijn adviseur van Van Voorst Consult in deze fase meedacht. De samenwerking hield overigens niet op na de certificering. Integendeel. “We schakelen Van Voorst Consult nu al ruim tien jaar in voor de onderhoud van ons systeem. Inmiddels hebben we het ISO 14001-certificaat ook al enkele jaren in huis. Een mailtje en de adviseur ondersteund ons weer bij de jaarlijkse voorbereiding voor de externe certificering. Onze ervaring is dat ze professioneel zijn. En wordt doelgericht en efficiënt gewerkt. Van Voorst Consult ontzorgt waar nodig!”