ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Met andere woorden: door het behalen van de ISO 9001 certificering bewijst u als organisatie diensten en producten te bieden zoals de klant dit van u verwacht. Het gaat hierbij niet (alleen) om de diensten of producten zelf, maar ook om de manier waarop uw organisatie georganiseerd is om dit te realiseren.

Wat is ISO 9001?

Uw bedrijf en de diensten die u als bedrijf verleent hebben een bepaalde kwaliteit. De ISO 9001 norm legt deze kwaliteit vast en dient daarmee als bewijs hiervan. Verschillende opdrachtgevers, zoals overheden en grote bedrijven, vragen om een ISO 9001 certificering wanneer zij u een opdracht gunnen of wanneer u gevraagd wordt om mee te doen in een aanbesteding of tender.

Voor uw opdrachtgever betekent dit vooral zekerheid. Gaat u voor hem aan de slag, dan weten hij dat klanttevredenheid bij u hoog in het vaandel staat, dat uw product voldoet aan alle wettelijke eisen en dat u en uw medewerkers de processen beheersen die dit met zich meebrengt.

ISO 9001:2015

Sinds 1 september 2015 is de nieuwe ISO normering van kracht. De eisen voor ISO 9001 zijn op bepaalde onderdelen ingrijpend aangepast/aangevuld. Zo is de HLS-structuur toegepast, is er minder aandacht voor een handboek en procedures en onder andere meer aandacht voor stakeholders, risico-benadering en competenties van uw medewerkers. Inmiddels moet iedereen over zijn naar de ISO 9001:2015 versie. Lees ook: wat is er veranderd aan de ISO 9001:2015 norm?

Hebt u nog geen ISO 9001 certificering? Dan kunt u Van Voorst Consult inschakelen om u te helpen een managementsysteem op te zetten. Wij hebben ruime ervaring in dit werk en helpen u snel en adequaat naar ISO 9001:2015 certificering.

ISO 9001 managementsysteem

Om de kwaliteit van uw organisatie aan te tonen bekijkt de certificerende instantie de maatregelen die u hiervoor hebt vastgelegd in een zogenaamd ISO 9001 managementsysteem en toetst deze aan de realiteit op de werkvloer. Het behalen van de ISO 9001 norm draait om het inventariseren van kwaliteitsrisico’s, het aanpakken van kritische punten en het vastleggen van processen binnen uw organisatie waar nodig.

Het beschrijven van werkprocessen en maatregelen in een ISO 9001 managementsysteem vraagt inspanning, maar is voor elk bedrijf te doen. Vraagt u Van Voorst Consult om advies hierbij, dan zorgen wij dat het certificeringstraject soepel verloopt. Ziet u er tegenop, wij ontzorgen u naar certificering!

ISO 9001 combineren

Heeft u ook andere certificaten of wilt u deze behalen, dan is ons eerste advies deze normen samen te voegen. U hebt tenslotte één werkwijze, één team en wilt ook één handboek in beheer waarin alle normen verenigd zijn. Onze EasyTool systematiek is zo ingericht dat iedere norm hierin opgehangen kan worden. Zo kunt u de ISO 9001 norm gemakkelijk combineren met onder andere FSSC 22000ISO 14001ISO 27001 of VCA.

Van Voorst Consult heeft haar ISO 9001 handboek zo opgesteld dat deze gemakkelijk aangevuld kan worden met de eisen die nodig zijn voor andere (ISO)normen of certificaten. Wanneer u twee of meer certificeringen in één keer wilt behalen, bespaart u hiermee tijd en geld. Vraag naar de mogelijkheden!

Van Voorst Consult heeft haar ISO 9001 handboek zo opgesteld dat die gemakkelijk aangevuld kan worden met de eisen die nodig zijn voor andere certificeringen.

Tool om uw ISO 9001 certificaat te behalen

Van Voorst Consult heeft een instrument ontwikkeld om uw bedrijf vlot en gedegen aan het ISO 9001 certificaat te helpen: de Easytool systematiek. Op die manier profiteert u niet alleen van het predicaat ‘ISO 9001 gecertificeerd’, maar heeft u er in de praktijk ook baat bij dat de risico’s en interne afspraken duidelijk zijn vastgelegd. Informeer naar de mogelijkheden van Easytool voor het behalen van de ISO 9001 norm en versterken van uw organisatie.

Wat kost een ISO 9001 certificering?

De kosten voor het behalen van de ISO 9001 certificering hangen af van de gewenste begeleiding. Wij kunnen u op drie verschillende manieren helpen om uw certificaat te behalen:

  1. Door voornamelijk een adviserende rol aan te nemen. Ideaal wanneer u het certificaat op -grotendeels- eigen kracht wilt doen. Dit bespaart kosten en geeft u veel kennisoverdracht voor toekomstig beheer.
  2. Door een combinatie van advies en hulp. Wij fungeren als aanjager en begeleider, waarbij u verantwoordelijk blijft voor de uitvoering van de benodigde stappen.
  3. Door onze adviseur volledig in te schakelen. Handig wanneer u krap in tijd zit. Wij zorgen ervoor dat alle stappen genomen worden om het certificaat te behalen of te behouden. Snelheid, doorlooptijd en ontzorgen zijn hierbij kernwoorden.

Benieuwd naar de investering voor de ISO 9001 certificering? Vraag een geheel vrijblijvende prijsopgave aan.

Vrijblijvende prijsopgave ISO 9001 

Meer informatie over ISO 9001

ISO 9001 advies opvragen

Van Voorst Consult heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van kwaliteitsmanagement. ISO 9001 certificering geeft uw bedrijf onderscheidend vermogen en levert u daarmee meer dan alleen het certificaat. Wij helpen u graag!

Voor een oriënterend gesprek en toelichting van onze aanpak kunt u direct bellen met Gijsbert van Voorst: 06-54 20 13 35 of maak gebruik van het onderstaande formulier. Wij bellen u dan binnen één werkdag terug.

ISO 9001 advies opvragen