Als in 2001 besloot de Euromovers-groep, een Europees samenwerkingsverband tussen meer dan honderd professionele verhuisondernemingen de ISO-normen te benutten. Een logische keuze, omdat de ISO-normen Europa-breed overal geaccepteerd worden. Alle aangesloten bedrijven werden ISO 9001– en VCA-gecertificeerd. Zo ook De Wit Haarlem, die Van Voorst Consult vroeg om hen te helpen bij het opzetten van het kwaliteitssysteem.

de-wit haarlem euromovers

Directeur Niels de Wit: “Wij hadden wat betreft kwaliteit nog nooit een letter op papier gezet. Van Voorst Consult hielp ons in korte tijd alle hoofdprocessen uit te schrijven. Een hele verbetering!”

Goede basis
Voor De Wit was het ideaal dat zijn adviseur van Van Voorst Consult in deze beginfase sterk betrokken was. Deze ervaring bleek ook een goede basis voor langere samenwerking. “We hebben nu al acht jaar een InterimSupport-contract bij Van Voorst Consult. De adviseur houdt ons managementsysteem helemaal up-to-date. Hij neemt ons daarmee ontzettend veel werk uit handen!”

De ISO 14001-norm bleek helemaal in het verlengde te liggen van de eerder behaalde normen…!

In het afgelopen jaar zette De Wit Haarlem de volgende stap. Veel grote verhuisopdrachten vroegen om een ISO 14001-certificering. De Wit: “Dat bleek minder werk dan verwacht, omdat het managementsysteem niet opnieuw opgezet hoefde te worden, maar enkel uitgebreid. Van Voorst Consult heeft haar systeem zo mooi opgebouwd dat de nieuwe ISO 14001 helemaal in het verlengde lag van de eerder behaalde normen.”

Accuraat
Niet alleen koste het behalen van de norm De Wit┬áminder tijd, ook de interne organisatie hoefde niet op de schop. Veel zaken die nodig zijn voor de ISO 14001-norm waren al grotendeels ingeregeld. De Wit: “De mannen van Van Voorst werken professioneel, accuraat en geven ondersteuning waar je echt wat aan hebt!”