ISO 27001 IEC is de belangrijkste norm op het gebied van informatiebeveiliging. Veel bedrijven hebben door de aard van hun werkzaamheden regelmatig belangrijke of privacygevoelige informatie in handen. Door het behalen van de ISO 27001 IEC-norm tonen zij aan dat zij verstandig en zorgvuldig met deze data omgaan.

Waar staat ISO 27001 IEC voor?

De ISO 27001 IEC-normering is een internationale standaard voor informatiebeveiliging. Formeel genaamd ISO/IEC 27001, en is onderdeel van de ISO 27000-familie. U kunt aantonen dat u aan deze standaard voldoet door u te laten certificeren volgens de eisen van deze norm.

Van Voorst Consult kan u helpen door samen met u uw bedrijf voor te bereiden voor de audit van de certificerende instantie. We leggen uw bedrijf langs de lat van de normering en pakken alle gebieden aan waar verbeteringen nodig zijn om de certificering te behalen. Desgewenst organiseren we een proef-audit zodat u zeker weet dat u slagen zult voor uw certificering.

IEC staat voor International Electrochemical Commission. Dit is de normalisatie-instelling die internationale normen voor elektrische, elektronische en aanverwante technologieën publiceert. Voor Nederland neemt de NEN deze normen over.

Wat kost een ISO 27001 IEC certificering?

De kosten voor een ISO 27001 IEC certificering zijn afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en de duur van het totalen traject. Daar bovenop komen uiteraard de kosten van de certificerende instantie die bij u de audit afneemt.

Van Voorst Consult komt graag bij u langs voor een vrijblijvende intake. Wij staan voor een goede implementatie die aansluit bij uw huidige bedrijfsvoering. Praktisch advies met meerwaarde en het ISO/IEC 27001-certificaat als resultaat.

Een belangrijk deel van de kosten van de certificering heeft u bovendien zelf in de hand. U bepaalt bij Van Voorst Consult namelijk hóe wij u helpen. Van complete ontzorging tot enkel hulp bij het invullen van uw organisatiehandboek: wij zijn er voor u.

Is ISO 27001 IEC verplicht?

In de gehele Europese Unie geldt de GDPR, voor Nederland vertaald naar de AVG. Deze privacywetgeving is bindend voor de manier waarop u informatie beheert en verwerkt. Een ISO 27001 IEC-certificering gaat een stap verder en is niet verplicht.

Belangrijkste redenen om een ISO 27001 IEC-certificering te behalen zijn uw klanteisen of eigen wens om uw informatiebeveiliging aantoonbaar op een goed niveau te hebben ingericht.

Hoe kunt u de ISO 27001 norm combineren?

De ISO 27001-norm staat niet op zichzelf en is slim te combineren met enkele andere veelgevraagde normen, zoals ISO 9001, NEN 7510 (informatiebeveiliging in de zorg) en de BIO (baseline informatiebeveiliging overheid: de norm waaraan overheidsinstanties moeten voldoen).

Combineren betekent dat u in één check of beleidsaanpassing kunt voldoen aan meerdere certificeringen tegelijk. Dat is niet alleen handig, maar ook verstandig en tijds efficiënt.

Van Voorst Consult werkt alleen met ervaren adviseurs door heel Nederland. Neem contact met ons op om een offerte aan te vragen of stel ons uw vragen over deze certificering.

Terug naar ISO 27001