ISO 22000 voor Schoeller Arca Systems

Schoeller Arca Systems is producent van kratten / palletboxen waarin onder andere levensmiddelen in kunnen worden verpakt. Het hoofdkantoor zit in Zwolle, verder zijn er diverse productievestigingen.

Vanuit de markt hebben zij de vraag gekregen om hun managementsysteem in te richten en te richten op voedselveiligheid.

Schoeller Arca Systems wil een hoge kwaliteit waarborgen. Daarom vroeg zij Van Voorst Consult om de systematiek voor voedselveiligheid te verbeteren – in samenwerking met de proceseigenaren.

Van Voorst Consult begeleidde de projecten, waarin medewerkers gezamenlijk werkten aan registraties, de gevarenanalyse en het handboek.

Product- en productiegerelateerd werden de gevaren in kaart gebracht en waar nodig werden extra beheersmaatregelen geïntroduceerd.

Opvallend is dan ook dat al na een half jaar het vereiste kwaliteitsniveau voor de certificering ruimschoots werd gehaald. Een grondige multisite-audit door Lloyds volgde.

Schoeller Arca Systems mocht het certificaat in ontvangst nemen.

ISO 22000 advies en Van Voorst Consult

Het advies en de begeleiding van dit ISO 22000 project was in handen van Van Voorst Consult. Een organisatie die een aantal jaren geleden ook nauw betrokken was bij ’s werelds eerste Lloyd’s certificaat voor voedselveiligheid in ketenproductie. Schoeller Arca Systems profiteert nu elke dag van een compact en goed renderend managementsysteem voor voedselveiligheidsmanagement.