Milieuzorg en duurzaamheid worden steeds belangrijker voor bedrijven en instanties. Het is ook voor u prima in te richten. Met een ISO 14001-certificaat toont u aan dat uw bedrijf actief maatregelen neemt om de impact op het milieu te beperken. In veel gevallen is dit certificaat ook vereist in tenders en aanbestedingen.

Wat is ISO 14001?

De ISO 14001-norm is een internationaal geaccepteerde standaard voor milieu managementsystemen. Met het behalen van het certificaat bewijst u dat uw bedrijf zich bewust is van de milieurisico’s die de bedrijfsactiviteiten met zich meebrengen en dat u deze risico’s probeert te beperken.

Bedrijven vanuit iedere branche kunnen zich certificeren voor een ISO 14001. Waarom dat zo is? Het gaat over de wijze waarop een bedrijf is ingericht om milieuprestaties te verbeteren en negatieve impact te beperken. De toepassing van ISO 14001 kan echter wel per branche variëren.

Het ISO 14001 managementsysteem

Het managementsysteem maakt het beheer van uw processen en uw werkwijze een stuk eenvoudiger dan de dikke, geprinte handboeken die vroeger gebruikt werden. Dit digitale managementsysteem vult u enkel met de zaken die belangrijk zijn voor uw organisatie. Hiermee houdt u uw processen overzichtelijk en beheersbaar. Ook staat er hoe u probeert uw milieubeleid actueel te houden en hoe u dit zowel intern als extern communiceert.

HOE KUNNEN WIJ U HET BEST HELPEN?
BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
Nooit teveel betalen
MEER OVER BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
ADVIES & ONDERSTEUNING
Optimale samenwerking
MEER OVER ADVIES & ONDERSTEUNING
VOLLEDIG ONTZORGEN
Geen omkijken meer hebben
MEER OVER VOLLEDIG ONTZORGEN
of een pakket op maat

Een ISO 14001 stappenplan

Hoe gaat het behalen van een ISO 14001-certificering in zijn werking? Wanneer u gebruik wilt maken van onze expertise, hanteren we altijd een stappenplan om u zo snel mogelijk op weg te helpen. Namelijk:

  1. Het bepalen van uw context (stakeholders, wet- en regelgeving, markt/maatschappij);
  2. Een inventarisatie van de milieuaspecten van uw bedrijfsprocessen;
  3. Samen bepalen van uw werkwijze voor de meest significante milieuaspecten;
  4. Borging van de kritische punten in uw bedrijfsvoering;
  5. Vastlegging in uw werkwijze / managementsysteem;
  6. Jaarlijkse evaluatie van de werkwijze en registraties.

Wat kost een ISO 14001 certificering?

Wij kunnen u op drie verschillende manieren helpen om uw te voldoen aan de eisen van de ISO 14001 norm, namelijk:

  1. Door voornamelijk een adviserende rol aan te nemen. Ideaal wanneer u het certificaat op -grotendeels- eigen kracht wilt doen. Dit bespaart kosten en geeft u veel kennisoverdracht voor toekomstig beheer.
  2. Door een combinatie van advies en hulp. Wij fungeren als aanjager en begeleider, waarbij u verantwoordelijk blijft voor de uitvoering van de benodigde stappen.
  3. Door onze adviseur volledig in te schakelen. Handig wanneer u krap in tijd zit. Wij zorgen ervoor dat alle stappen genomen worden om het certificaat te behalen of te behouden. Snelheid, doorlooptijd en ontzorgen zijn hierbij kernwoorden.

Het contact en het advies is persoonlijk en onze adviseur is kundig en altijd betrokken en geïnteresseerd.

Pay for People B.V.

Advies over de ISO 14001 norm

Wij helpen u graag met het behalen van het certificaat en het eventueel combineren van verschillende ISO-normen. Heeft u nog geen idee welk type begeleiding het beste bij u past of bent u opzoek naar extra informatie? Onze adviseur helpt u graag.

Informatie aanvragen over deze norm?
U kunt ook direct een adviesgesprek aanvragen.

Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek van ongeveer een uur waarin we de tijd hebben om met u door te praten wat u wilt bereiken en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Klik om te zien hoe u zich voor kunt bereiden en om een moment te plannen waarop het gesprek u uitkomt. PLAN EEN ADVIESGESPREK

Lees ook: