Bent u een kleine organisatie waar levensmiddelen of cosmetica of andere huishoudelijke artikelen worden verwerkt, geproduceerd, verpakt, bewerkt, opgeslagen of getransporteerd? En zijn de grotere investeringen voor een officieel IFS-certificaat nog niet gewenst of vereist? Dan bieden de IFS Global Markets programma’s mogelijk een goed alternatief dat past bij uw organisatie. Deze norm stelt eisen op het gebied van genoemde activiteiten, maar dan in de vorm van een ‘light-versie’ t.o.v. van de volwaardige IFS normen.

Opzet IFS Global Markets

De IFS Global Markets programma’s zijn een gestandaardiseerd beoordelingsprogramma voor voedsel- of productveiligheid voor retailers, fabrikanten en logistieke dienstverleners. De programma’s zijn bedoeld om “kleine en / of minder ontwikkelde bedrijven” te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun productveiligheidsmanagementsystemen. En mocht u doorgroeien dan bieden de IFS Global Markets programma’s een goede opstap naar volledige IFS-certificering.

De IFS Global Markets programma’s zijn beschikbaar voor de sectoren Food, HPC en Logistics. De Global Markets Programma’s bevatten verschillende checklists en een beoordelingsprotocol. Afhankelijk van de variant (Food, HPC, Logistics), komen o.a. de volgende items aan de orde:

 • Kwaliteits- en productveiligheidsbeheer
 • Specificaties inclusief productvrijgave, traceerbaarheid, beheer van productveiligheidsincidenten, controle van niet-conform product, corrigerende maatregelen, etc.
 • Realisatie van diensten
 • Goede fabricagemethoden
 • Persoonlijke hygiëne, faciliteitsomgeving, reiniging en desinfectie, beheersing van productverontreiniging, ongediertebestrijding, waterkwaliteit, etc.
 • Gevarenanalyse en risicobeoordeling en -beheersing
 • Onderhoud van faciliteiten en apparatuur, personeelsfaciliteiten, afvalbeheer, opslag en transport
 • HACCP en aanvullende vereisten
 • Product Defense

Voordelen IFS Global Market:

 • Vergemakkelijkt lokale markttoegang;
 • Creëert wederzijdse acceptatie in de supply chain;
 • Bied een kader om kleine / minder ontwikkelde bedrijven te helpen met mentorschap, ontwikkeling en beoordeling.
HOE KUNNEN WIJ U HET BEST HELPEN?
BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
Nooit teveel betalen
MEER OVER BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
ADVIES & ONDERSTEUNING
Optimale samenwerking
MEER OVER ADVIES & ONDERSTEUNING
VOLLEDIG ONTZORGEN
Geen omkijken meer hebben
MEER OVER VOLLEDIG ONTZORGEN
of een pakket op maat

Easytool systematiek

Om de productkwaliteit van de door u geproduceerde, bewerkte, opgeslagen of getransporteerde producten vast te leggen, wordt een IFS-managementsysteem gebruikt. Van Voorst Consult heeft hiervoor een instrument ontwikkeld: de Easytool systematiek. Op die manier heeft u er in de praktijk optimaal baat bij dat de risico’s en interne afspraken duidelijk zijn vastgelegd. Informeer naar de mogelijkheden van de Easytool methodiek.

IFS advies

Het beschrijven van werkprocessen en maatregelen die de voedselveiligheid en/of productveiligheid garanderen kost inspanning, maar is voor ieder bedrijf prima te doen. Van Voorst Consult heeft ruime ervaring op het gebied van voedselveiligheid en productveiligheid. Wij helpen u graag om een en ander praktisch en doelgericht in te richten!ISF-International-Featured-Standards Hiermee kunt u zowel nu voldoen aan de Global Markets als zich mogelijk al goed voorbereiden op volledige certificering in de toekomst.

Voor een oriënterend gesprek en toelichting van onze aanpak kunt u direct bellen met Wim van Leeuwen: 06–57 47 69 04 of maak gebruik van het onderstaande formulier. Wij bellen u dan binnen één werkdag terug.

Informatie aanvragen over deze norm?
U kunt ook direct een adviesgesprek aanvragen.

Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek van ongeveer een uur waarin we de tijd hebben om met u door te praten wat u wilt bereiken en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Klik om te zien hoe u zich voor kunt bereiden en om een moment te plannen waarop het gesprek u uitkomt. PLAN EEN ADVIESGESPREK