Bent u groothandelsorganisatie of cash & carry waar levensmiddelen worden verwerkt, verpakt of verhandeld, of een pakstation voor fruit, groenten of eieren? Dan is de IFS Wholesale / Cash & Carry de IFS-norm die past bij uw activiteiten. Deze verschillende soorten bedrijven worden gezien als belangrijke verbinders tussen producenten, verwerkers en commerciële klanten. Deze norm stelt eisen op het gebied van de veiligheid van losse, onverpakte producten in een Cash & Carry context, al omvat het ook het verwerken van kleine hoeveelheden product. Afhankelijk van de core business van uw organisatie zijn deze eisen gevat in een checklist op maat.
De huidige versie is IFS Wholesale / Cash & Carry versie 2.

Opbouw IFS Wholesale / Cash & Carry

De volgende onderwerpen zijn opgenomen in de standaard:

  • Management van de organisatie (beleid, organisatiestructuur, functiebeschrijvingen, overleg)
  • Kwaliteit en voedselveiligheid managementsysteem (handboekbeheer, HACCP-voedselveiligheidsplan)
  • Management van middelen en personeel (HRM, hygiëne, training, voorzieningen)
  • Kernprocessen (locatie inrichting, ontwikkeling, inkoop, verpakkingen, voedselveiligheidsrisico’s, allergenen, GMO, claims, labeling, transport)
  • Metingen, analyse en verbeteringen (interne audits, kalibratie, productanalyses, productblokkering, klachten, recall, corrigerende maatregelen)
  • Product defense en Food fraude (gevarenanalyse, (locatie)beveiliging, externe inspecties, kwetsbaarheidsbeoordeling, actieplan)
HOE KUNNEN WIJ U HET BEST HELPEN?
BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
Nooit teveel betalen
MEER OVER BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
ADVIES & ONDERSTEUNING
Optimale samenwerking
MEER OVER ADVIES & ONDERSTEUNING
VOLLEDIG ONTZORGEN
Geen omkijken meer hebben
MEER OVER VOLLEDIG ONTZORGEN
of een pakket op maat

Easytool systematiek

Om aan te tonen dat u de risico’s rond voedselveiligheid onder controle hebt, wordt een IFS-managementsysteem gebruikt. Van Voorst Consult heeft hiervoor een instrument ontwikkeld: de Easytool systematiek. Op die manier profiteert u niet alleen van het stempel ‘IFS gecertificeerd’, maar heeft u er in de praktijk ook baat bij dat de risico’s en interne afspraken duidelijk zijn vastgelegd. De certificerende instantie zal dit managementsysteem beoordelen en de inhoud ervan in de praktijk toetsen. Informeer naar de mogelijkheden van de Easytool methodiek voor het behalen van uw IFS-certificaat.

IFS advies

Het beschrijven van werkprocessen en maatregelen die de voedselveiligheid garanderen kost inspanning, maar is voor ieder bedrijf prima te doen. Van Voorst Consult heeft ruime ervaring op het gebied van voedselveiligheid-certificering en de vastlegging hiervan. IFS-certificering geeft uw bedrijf onderscheidend vermogen en levert u daarmee meer dan alleen het certificaat. Vraagt u Van Voorst Consult om advies hierbij, dan zorgen wij ervoor dat het certificeringstraject soepel, praktisch en doelgericht verloopt. Wij helpen u graag!

Voor een oriënterend gesprek en toelichting van onze aanpak kunt u direct bellen met Wim van Leeuwen: 06–57 47 69 04 of maak gebruik van het onderstaande formulier. Wij bellen u dan binnen één werkdag terug.

Informatie aanvragen over deze norm?
U kunt ook direct een adviesgesprek aanvragen.

Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek van ongeveer een uur waarin we de tijd hebben om met u door te praten wat u wilt bereiken en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Klik om te zien hoe u zich voor kunt bereiden en om een moment te plannen waarop het gesprek u uitkomt. PLAN EEN ADVIESGESPREK