Is uw organisatie een handelsbedrijf of importeur zonder eigen opslag danwel transport? Dan is IFS Broker de IFS-norm die past bij uw activiteiten. Deze IFS norm is speciaal bedoeld voor bedrijven die alleen producten kopen en deze rechtstreeks doorleveren aan hun klanten, waarbij ze zelf niets ‘doen’ met het product. Eventueel benodigd transport en tussentijdse opslag is hierbij uitbesteed aan derden. Bijvoorbeeld handelsbedrijven en importeurs, zonder eigen logistiek en opslag.

IFS Broker is met name gericht op de naleving van diensten: selectie en beoordeling van leveranciers en dienstverleners, borging van traceerbaarheid, managen van recalls, borging van klanteisen. De norm bevat dan ook eisen met betrekking tot (risico)management, resource management, beheer van leveranciers, meten, analyseren en verbeteren en product defense.
Sinds 1 juli 2020 is de nieuwe IFS Broker versie 3 van kracht. Zie hier de laatste informatie over de IFS Broker versie 3.

Opbouw IFS Broker

De volgende onderwerpen zijn opgenomen in de standaard:

  • Management van de organisatie (beleid, organisatiestructuur, functiebeschrijvingen, overleg)
  • Productveiligheids- en kwaliteitsmanagementsysteem (handboekbeheer, voedsel- of productveiligheidsplan)
  • Management van mensen en middelen (HRM, competenties, training)
  • Planning en dienstenproces (contracten, specificaties, ontwikkeling, inkoop, verpakkingen, traceerbaarheid incl. GMO’s en allergenen, food fraude, logistiek)
  • Metingen, analyse en verbeteringen (interne audits, productanalyse, productblokkering, klachten, recall, corrigerende maatregelen)
  • Product defense assessment (leveranciers product defense plan)
HOE KUNNEN WIJ U HET BEST HELPEN?
BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
Nooit teveel betalen
MEER OVER BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
ADVIES & ONDERSTEUNING
Optimale samenwerking
MEER OVER ADVIES & ONDERSTEUNING
VOLLEDIG ONTZORGEN
Geen omkijken meer hebben
MEER OVER VOLLEDIG ONTZORGEN
of een pakket op maat

Easytool systematiek

Om aan te tonen dat u de risico’s rond voedselveiligheid onder controle hebt, wordt een IFS-managementsysteem gebruikt. Van Voorst Consult heeft hiervoor een instrument ontwikkeld: de Easytool systematiek. Op die manier profiteert u niet alleen van het stempel ‘IFS gecertificeerd’, maar heeft u er in de praktijk ook baat bij dat de risico’s en interne afspraken duidelijk zijn vastgelegd. De certificerende instantie zal dit managementsysteem beoordelen en de inhoud ervan in de praktijk toetsen. Informeer naar de mogelijkheden van de Easytool methodiek voor het behalen van uw IFS-certificaat.

IFS advies

Het beschrijven van werkprocessen en maatregelen die de voedselveiligheid garanderen kost inspanning, maar is voor ieder bedrijf prima te doen. Van Voorst Consult heeft ruime ervaring op het gebied van voedselveiligheid-certificering en de vastlegging hiervan. IFS-certificering geeft uw bedrijf onderscheidend vermogen en levert u daarmee meer dan alleen het certificaat. Vraagt u Van Voorst Consult om advies hierbij, dan zorgen wij ervoor dat het certificeringstraject soepel, praktisch en doelgericht verloopt. Wij helpen u graag!

Voor een oriënterend gesprek en toelichting van onze aanpak kunt u direct bellen met Wim van Leeuwen: 06–57 47 69 04 of maak gebruik van het onderstaande formulier. Wij bellen u dan binnen één werkdag terug.

Informatie aanvragen over deze norm?
U kunt ook direct een adviesgesprek aanvragen.

Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek van ongeveer een uur waarin we de tijd hebben om met u door te praten wat u wilt bereiken en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Klik om te zien hoe u zich voor kunt bereiden en om een moment te plannen waarop het gesprek u uitkomt. PLAN EEN ADVIESGESPREK