Werkt u helemaal aan het einde van de voedselproductieketen, levert u direct aan de retail, vraagt uw afnemer een GFSI-standaard, dan is de ISO 22000 niet voldoende. U komt dan bij FSSC 22000 certificering, de actuele nieuwe versie is FSSC 22000 versie 6.0. Deze norm geeft uw klant meer zekerheid van kwaliteit en voedselveiligheid.

Wat is FSSC 22000?

FSSC 22000 is ISO 22000 aangevuld met extra eisen en maatregelen, die voorheen bekend stonden als de PAS-richtlijnen. Grote spelers in de voedingsmiddelensector, verenigd in het Global Food Safety Initiative (GFSI), vragen om deze certificering van bedrijven die direct aan hen leveren. Voor andere spelers in de voedselproductieketen kan ISO 22000 al voldoende zijn.

Meer dan ISO 22000 stelt FSSC 22000 concrete eisen aan het eindproduct. FSSC 22000 is net als ISO 22000 gebaseerd op de HACCP-principes van de Codex Alimentarius, maar dan aangevuld met eisen die strenger zijn dan de geldende wetgeving en de bestaande ISO 22000-standaard. Waar ISO 22000 voldoet aan de (boven)wettelijke eisen, voldoet FSSC 22000 ook aan de aanvullende (markt)normen.

Vertaling FSSC 22000

De eisen van de FSSC 22000-certificering staan beschreven in het Engels. Is Engels niet uw sterkste kant? Van Voorst Consult heeft de normen ISO 22002-1 en 22002-4 geheel vertaald naar het Nederlands. Dit verhoogt het gebruiksgemak op de werkvloer en voorkomt interpretatieverschillen bij het implementeren van deze eisen. Wilt u deze vertaling kopen? Neem dan contact met ons op.

HOE KUNNEN WIJ U HET BEST HELPEN?
BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
Nooit teveel betalen
MEER OVER BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
ADVIES & ONDERSTEUNING
Optimale samenwerking
MEER OVER ADVIES & ONDERSTEUNING
VOLLEDIG ONTZORGEN
Geen omkijken meer hebben
MEER OVER VOLLEDIG ONTZORGEN
of een pakket op maat

FSSC 22000-managementsysteem

Om de voedselkwaliteit van het door u geproduceerde, bewerkte of getransporteerde producten vast te leggen wordt een FSSC 22000-managementsysteem gebruikt. De certificerende instantie zal dit managementsysteem beoordelen en de inhoud ervan in de praktijk toetsen.

Het beschrijven van werkprocessen en maatregelen die de voedselveiligheid garanderen kost inspanning, maar is voor elk bedrijf prima te doen. Vraagt u Van Voorst Consult om advies, dan zorgen wij ervoor dat het certificeringstraject soepel verloopt, praktisch en doelgericht naar certificering.

FSSC 22000 combineren

Wanneer u besluit het FSSC 22000 te behalen is de stap naar een aanvullende certificering klein. Dankzij de slimme Easytool methodiek van Van Voorst Consult hoeft u bij andere voedselveiligheidsnormen niet weer helemaal opnieuw te beginnen: de vastgelegde werkprocessen en maatregelen voor FSSC 22000 kunnen als basis dienen voor onder andere de BRC– en IFS-norm.

Zeer behulpzame medewerkers, met het bedrijf zoeken naar oplossingen en meedenken voor verbeteringen. Zeer kundig.

Alevenboomverzorging

Easytool systematiek

Van Voorst Consult heeft een instrument ontwikkeld om uw bedrijf vlot en gedegen aan het FSSC 22000-certificaat te helpen: de Easytool systematiek. Op die manier profiteert u niet alleen van het stempel ‘FSSC 22000 gecertificeerd’, maar hebt u er in de praktijk ook baat bij dat de risico’s en interne afspraken duidelijk zijn vastgelegd. Informeer naar de mogelijkheden van de Easytool methode voor het behalen van uw FSSC 22000-norm.

FSSC 22000 advies

Van Voorst Consult heeft ruime ervaring op het gebied van voedselveiligheid certificering. FSCC 22000-certificering geeft uw bedrijf onderscheidend vermogen en levert u daarmee meer dan alleen het certificaat. Wij helpen u graag!

Informatie aanvragen over deze norm?
U kunt ook direct een adviesgesprek aanvragen.

Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek van ongeveer een uur waarin we de tijd hebben om met u door te praten wat u wilt bereiken en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Klik om te zien hoe u zich voor kunt bereiden en om een moment te plannen waarop het gesprek u uitkomt. PLAN EEN ADVIESGESPREK