Food contact materialen

We weten dat de onderbouwing van geschiktheid van verpakkingen voor voedsel goed geregeld moet zijn. Maar is dit vanuit de voedselveiligheidstandaarden zoals BRC ook aantoonbaar te maken met een gecertificeerd voedselveiligheid-managementsysteem. Hierover gaf onze adviseur Ton Kortekaas (geregistreerd BRC consultant) op 10 mei een presentatie tijdens het seminar van Eurofins in Noordwijk.

Thema van het seminar was “Food Contact Materials”. Dit thema werd door Ton belicht vanuit het perspectief van de 5e versie van de BRC global standard for packaging and packaging materials. Niet alleen de eisen van deze standaard, maar ook de voordelen, keuzes en principes van deze standaard werden door Ton toegelicht.

Bent u nieuwsgiering naar de voordelen en mogelijkheden voor certificering, neem dan contact op met onze ervaren adviseur Ton Kortekaas! Ook voor meer informatie over voedselveiligheid of ondersteuning naar certificering bent u op onze website op het juiste adres.

Graag delen we deze kennis met u. Hieronder vindt u zowel de presentatie van Ton waarin de BRC Packaging versie 5 wordt besproken als ook de presentatie van BRC zelf over de uitkomsten van de eerste gehouden audits op de BRC Packaging versie 5 alsook reflectie op de versie 4.