BRCGS certificaat plantaardige producten – standaard voor vegetarische/veganistische producten

BRC Plant-Based Global StandardBRC heeft een speciaal certificaat op de markt gebracht voor plantaardige producten, BRC Plant Based Products. Dit is geen module bij de bestaande BRCGS certificaten, maar een eigen certificering.
Het ‘Plant-Based Global Standard’ certificaat geeft consumenten de garantie dat het betreffende product uitsluitend plantaardige ingrediënten bevat én dat deze tijdens het productieproces niet in aanraking zijn geweest met dierlijke producten, dus dat producten écht veganistisch zijn.

Waarom een eigen certificaat?

Ondanks de wettelijke bepalingen over informatie op het etiket kan zelfs een oplettende consument een product verkeerd beoordelen. Een product wat plantaardig lijkt, kan tijdens het produceren in aanraking zijn geweest met dierlijke producten. BRC vindt dat een certificaat een oplossing kan bieden om zekerheid te geven dat een product uitsluitend plantaardige ingrediënten bevat.

Wat is belangrijk bij deze certificering?

Om het certificaat te behalen is duidelijkheid nodig over het gehele proces en zekerheid dat er geen dierlijke producten of onderdelen gebruikt worden in het product, tijdens het proces of in de verpakking. Daarnaast is scheiding tussen plantaardig en dierlijk zeer belangrijk, de keuze van grond- en hulpstoffen en verpakkingsmaterialen en goede kennis van het personeel.

Hoe begin ik aan deze certificering?

BRC heeft een norm uitgebracht, genaamd BRC Plant Based Products. Hierin staan alle eisen voor de producten, het proces en tevens de stappen om tot certificeren van het bedrijf te komen. https://www.brcgs.com/our-standards/plant-based-certification/

Door deze onderwerpen in een (bestaand) kwaliteitssysteem op te nemen en te implementeren, kunt u zich gereed maken voor de BRC Plant Based Products certificering.

Wanneer u ondersteuning wilt bij de BRC Plant Based Product certificering of eens wilt sparren of dit certificaat voor u zinvol is, neem dan vrijblijvend contact op via onze contactpagina of rechtstreeks met onze salesmanager Wim van Leeuwen via 06–57 47 69 04 .