De BRC Packaging (vanouds BRC IoP) is van toepassing op producenten van verpakkingsmiddelen bestemd voor levensmiddelen. Daarnaast is deze norm ook van toepassing als je:

  • bewerkingen uitvoert op verpakkingsmaterialen (converters);
  • verpakkingsmaterialen uit voorraad levert waarbij additionele bewerking of herverpakking plaatsvindt;
  • wegwerpartikelen voor consumenten produceert (disposables) die in contact komen met voedingsmiddelen en gemaakt zijn van materialen die voor dat gebruik bestemd zijn.

De huidige versie is BRC Packaging versie 5. BRC Packaging versie 6 is in augustus 2019 verwacht.

BRC adviesbureauBRC Packaging - Van Voorst Consult

Als een van de weinige adviesbureaus in Nederland is Van Voorst Consult geregistreerd BRC consultant. Deze registratie maakt voor u aantoonbaar dat wij u als experts op dit gebied kunnen adviseren. Een registratie als BRC-consultant brengt strenge eisen met zich mee:

  • De adviseur moet hetzelfde trainingstraject volgen als de auditor
  • Het opleidingsniveau van de adviseur moet vergelijkbaar zijn met die van een auditor (HBO+)
  • Ervaring op het gebied van HACCP en ervaring met diverse productgroepen moet aantoonbaar zijn
  • Alle referenties zijn door de BRC organisatie nagebeld

Wij geven u vakkundig en doelgericht advies op het gebied van de normeisen. Maar wij kunnen u ook helpen bij het opstellen van bijvoorbeeld de gevarenanalyse, het aanvragen en uitvoeren van leveranciersaudits, het opstellen van een nulmeting, het geven van BRC-trainingen en het afnemen van interne audits of proefaudits. Kortom: wij kunnen een bedrijf compleet begeleiden bij het behalen van een BRC-certificaat.

BRC advies aanvragen

Wij helpen u graag met het behalen van uw BRC-Packaging certificering of het eventueel combineren van diverse normen. Wilt u meer informatie of wilt u meer weten over de mogelijkheden qua begeleiding? Onze adviseur Bouke de Vries helpt u graag. U kunt hem bereiken via 06 – 574 76 904. Natuurlijk kunt u ook een adviesgesprek aanvragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor een goed gesprek en waar gewenst een bezoek.

Adviesgesprek aanvragen

Meer informatie over de BRC-standaard: