BRC Global Standard for Consumer Products

Deze norm gaat over non-food producten die in de supermarkt liggen. Uiteindelijk een logische stap voor een retail organisatie om ook de producenten van de non-food producten die in de supermarkt liggen te laten certificeren volgens een vergelijkende BRC-standaard.

De huidige versie is BRC consumer products versie 4.

Waarom BRC Consumer Products

Zoals de naam van de BRC-organisatie (British Retail Consortium) al doet vermoeden richt de organisatie zich op alle producten die in ‘supermarkten’ liggen, dus ook non-food producten. Daarom is er naast haar (strenge) standaarden op het gebied van voedselveiligheid ook de standaard ‘BRC Consumer Products’.

Wilt u leveren aan de (grotere) retailers, dan is deze norm steeds belangrijker. Borgen van de totale leveringsketen is de insteek. Lees meer over de norm “consumer products” op de BRC-website.

Eisen BRC Consumer Products

De regels voor fabricage zijn gesplitst in “General Merchandise” en “Personal Care and Household”

De eisen van de BRC-Consumer Products hebben we in een handige Excelsheet (zie hier een printscreen) overgenomen. Dit biedt u een prettige checklist voor een nulmeting of interne audit. Deze Excel-sheet kunt u via ons contactformulier aanschaffen à € 125,-.

HOE KUNNEN WIJ U HET BEST HELPEN?
BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
Nooit teveel betalen
MEER OVER BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
ADVIES & ONDERSTEUNING
Optimale samenwerking
MEER OVER ADVIES & ONDERSTEUNING
VOLLEDIG ONTZORGEN
Geen omkijken meer hebben
MEER OVER VOLLEDIG ONTZORGEN
of een pakket op maat

BRC adviesbureauBRC Consumer products - Van Voorst Consult

Als een van de weinige adviesbureaus in Nederland is Van Voorst Consult geregistreerd BRC consultant. Deze registratie maakt voor u aantoonbaar dat wij u als experts op dit gebied adviseren. Een registratie als BRC-consultant brengt strenge eisen met zich mee:

  • De adviseur moet hetzelfde trainingstraject volgen als de auditor
  • Het opleidingsniveau van onze adviseur moet vergelijkbaar zijn met die van een auditor (HBO+)
  • Ervaring op het gebied van HACCP en ervaring met diverse productgroepen moet aantoonbaar zijn
  • Er is relevante paktijkervaring, alle referenties zijn door de BRC organisatie nagebeld

Wij geven u vakkundig en doelgericht advies op het gebied van de normeisen. Maar wij kunnen u ook helpen bij het opstellen van bijvoorbeeld de gevarenanalyse, het aanvragen en uitvoeren van leveranciersaudits, het opstellen van een nulmeting, het geven van BRC-trainingen en het afnemen van interne audits of proefaudits.

Kortom: wij kunnen een bedrijf compleet begeleiden bij het behalen van een BRC-certificaat. Vraag ons nu voor meer informatie of een passende offerte om uw BRC-certificaat te behalen.

Informatie aanvragen over deze norm?
U kunt ook direct een adviesgesprek aanvragen.

Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek van ongeveer een uur waarin we de tijd hebben om met u door te praten wat u wilt bereiken en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Klik om te zien hoe u zich voor kunt bereiden en om een moment te plannen waarop het gesprek u uitkomt. PLAN EEN ADVIESGESPREK

Meer informatie over de BRC-standaard: