Deze norm gaat over non-food producten die in de supermarkt liggen. Uiteindelijk een logische stap voor een retail organisatie om ook de producenten van de non-food producten die in de supermarkt liggen te laten certificeren volgens een vergelijkende BRC-standaard.

Waarom BRC Consumer Products

Zoals de naam van de BRC-organisatie (British Retail Consortium) al doet vermoeden richt de organisatie zich op alle producten die in ‘supermarkten’ liggen, dus ook non-food producten. Daarom is er naast haar (strenge) standaarden op het gebied van voedselveiligheid ook de standaard ‘BRC Consumer Products’.

Wil je leveren aan de (grotere) retailers, dan is deze norm steeds belangrijker. Borgen van de totale leveringsketen is de insteek. Lees meer over de norm “consumer products” op de BRC-website: https://www.brcglobalstandards.com/brc-global-standards/consumer-products/

Eisen BRC Consumer Products

De regels voor fabricage zijn gesplitst in “General Merchandise” en “Personal Care and Household”

De eisen van de BRC-Consumer Products hebben we in een handige Excelsheet (zie hier een printscreen) overgenomen. Dit biedt u een prettige checklist voor een nulmeting of interne audit. Deze Excel-sheet kunt u via ons contactformulier aanschaffen à € 125,-.

BRC adviesbureauBRC Consumer products - Van Voorst Consult

Als een van de weinige adviesbureaus in Nederland is Van Voorst Consult geregistreerd BRC consultant. Deze registratie maakt voor u aantoonbaar dat wij u als experts op dit gebied adviseren. Een registratie als BRC-consultant brengt strenge eisen met zich mee:

  • De adviseur moet hetzelfde trainingstraject volgen als de auditor
  • Het opleidingsniveau van onze adviseur moet vergelijkbaar zijn met die van een auditor (HBO+)
  • Ervaring op het gebied van HACCP en ervaring met diverse productgroepen moet aantoonbaar zijn
  • Er is relevante paktijkervaring, alle referenties zijn door de BRC organisatie nagebeld

Wij geven u vakkundig en doelgericht advies op het gebied van de normeisen. Maar wij kunnen u ook helpen bij het opstellen van bijvoorbeeld de gevarenanalyse, het aanvragen en uitvoeren van leveranciersaudits, het opstellen van een nulmeting, het geven van BRC-trainingen en het afnemen van interne audits of proefaudits.

Kortom: wij kunnen een bedrijf compleet begeleiden bij het behalen van een BRC-certificaat. Vraag ons nu voor meer informatie of een passende offerte om uw BRC-certificaat te behalen.