Wat is BRC?

De afkorting BRC staat voor British Retail Consortium. Oorspronkelijk opgericht door een aantal supermarktketens in de jaren ’90 om de kwaliteit van hun producten te kunnen waarborgen. Met hun BRC-standaard hebben ze alle leveranciers (producenten van levensmiddelen) geëist te voldoen aan deze standaard.

Praktisch gezien beschrijft de BRC de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector. Denk hierbij ook aan de verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen.

Wat zijn de voordelen van een BRC-certificaat?

Door een BRC-certificaat te behalen, profiteert u van een aantal voordelen ten opzichte van organisaties die dat niet hebben. Voordelen zoals:

  • Aantoonbare borging van voedselveiligheid
  • Verminderde risico’s
  • Erkenning van de waarde door klanten en opdrachtgevers
  • Optimalisatie van het bedrijfsresultaat

Daarnaast voldoet u natuurlijk aan de eisen van retailers. U kunt dus zaken met ze doen, waar dat zonder certificaat waarschijnlijk niet mogelijk was. Ook profiteren van deze voordelen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Prettige samenwerking en duidelijke uitleg. Goed in omgang.

Prins schoonmaakdiensten

Een BRC-certificering behalen

Als een van de weinige adviesbureaus in Nederland hebben wij als Van Voorst Consult een geregistreerd BRC consultant. Dat betekent dat wij alle kennis en ervaring in huis hebben om u als expert te kunnen adviseren.
Om een BRC-certificering te behalen dient u onder andere uw werkprocessen in kaart te brengen, een gevarenanalyse op het gebied van grondstoffen, processen, food fraude en food defense uit te voeren en uw personeel te trainen. Na het inrichten van het kwaliteitssysteem moet u een audit laten uitvoeren door een certificerende instantie. Bij een goed resultaat ontvangt u de BRC-certificering van deze CI.

Om snel inzichtelijk te krijgen waar uw organisatie op dit moment staat, kunnen wij een nulmeting uitvoeren. Hiermee wordt duidelijk op welke onderdelen er actie nodig is. Vervolgens kunnen wij u op diverse manieren ondersteunen om uw organisatie te laten voldoen aan de eisen van de BRC-standaard:

  1. Door voornamelijk een adviserende rol aan te nemen. Ideaal wanneer u het inrichten van het kwaliteitssysteem zoveel mogelijk op eigen kracht wilt doen. Wij zorgen er uiteraard voor dat alle onderwerpen op de juiste manier aan bod komen. Dit bespaart kosten en geeft u veel kennisoverdracht voor toekomstig beheer.
  2. Door een combinatie van advies en hulp. Wij fungeren als aanjager en begeleider, waarbij u verantwoordelijk blijft voor de uitvoering van de benodigde stappen.
  3. Door onze adviseur volledig in te schakelen. Handig wanneer u krap in uw tijd zit. Wij zorgen ervoor dat alle stappen genomen worden om het certificaat te behalen of te behouden. Snelheid, doorlooptijd en ontzorgen zijn hierbij kernwoorden.

Hoe meer u zelf op kunt pakken, hoe lager de kosten zullen zijn. Benieuwd naar de investering voor uw BRC-certificering? Vraag dan een vrijblijvende prijs op.

HOE KUNNEN WIJ U HET BEST HELPEN?
BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
Nooit teveel betalen
MEER OVER BEGELEIDING OP HOOFDLIJNEN
ADVIES & ONDERSTEUNING
Optimale samenwerking
MEER OVER ADVIES & ONDERSTEUNING
VOLLEDIG ONTZORGEN
Geen omkijken meer hebben
MEER OVER VOLLEDIG ONTZORGEN
of een pakket op maat

De 6 BRC-standaarden

De BRC-norm bestaat momenteel uit 6 standaarden. Klik op de standaard voor meer informatie.

Elke norm is opgebouwd uit een evaluatiechecklist (waarin de intentie en de eisen zijn gespecificeerd) en een evaluatieprotocol. Er zijn eisen op de gebieden organisatie, gevaren, het risicobeheerssysteem, het technisch managementsysteem, normen voor de productieomgeving, de beheersing van verontreinigingen en uw personeel.

 

Certificaten en audits combineren

De BRC heeft overeenkomsten en raakvlakken met de HACCP. Er zijn echter ook een aantal verschillen. Hetzelfde geldt voor de ISO 22000-, IFS– en FSSC 22000-normen. Neem contact op met onze adviseurs om te onderzoeken welke onderdelen mogelijk gecombineerd kunnen worden.

Informatie aanvragen over deze norm?
U kunt ook direct een adviesgesprek aanvragen.

Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek van ongeveer een uur waarin we de tijd hebben om met u door te praten wat u wilt bereiken en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Klik om te zien hoe u zich voor kunt bereiden en om een moment te plannen waarop het gesprek u uitkomt. PLAN EEN ADVIESGESPREK

Meer informatie over de BRC-standaard: