BRC Food, moet U nog over naar versie 8?

Een update van een norm zoals de BRC Global Standards vraagt altijd enige inzet. Momenteel geldt voor veel food-bedrijven de update van de BRC food safety versie 7 naar versie 8. Hierbij komt de vraag of er nieuwe procedures nodig zijn, of de risicoanalyse geupdate of misschien wel grondig herschreven moet worden. Is uw huidige managementsysteem al ‘versie 8 proof’ of dient er hier en daar een spreekwoordelijke punt op de ‘i’ gezet te worden.

Nieuwe onderwerpen die aan bod komen zijn een klokkenluidersprotocol, interne audit beleid, leveranciersbeoordelingen en de bredere vraag op welke wijze u vorm geeft aan een “voedselveiligheidscultuur”.

Kortom, de nieuwe versie BRC Food dwingt u om over bovenstaande onderwerpen te hebben nagedacht. Samengevat, het implementeren en versterken van een voedselveiligheidscultuur in alle delen van de organisatie. Vanaf februari 2019 wordt er geaudit tegen de nieuwe BRC Food versie 8.

Een update van uw BRC Food systeem heeft voor ons veel bekende punten in zich, maar zal per bedrijf maatwerk zijn. U wilt tenslotte dat uw systeem zo goed mogelijk aansluit bij uw bedrijfsvoering. Wat voor uw organisatie passend is kan voor een andere organisatie de plank flink mis slaan. Dit maatwerk is afhankelijk van veel verschillende factoren, om een paar te noemen: aantal medewerkers, collectieve ervaring in kwaliteit en voedselveiligheid, complexiteit van processen en producten, niveau van ambitie en motivatie per team en medewerkers etc.

Van Voorst Consult wil u graag ondersteunen in de transitie naar de nieuwe standaard! We hebben hiervoor de juiste ervaring, hulpmiddelen, checklists en basisdocumenten ontwikkelt. Wij lopen met u door de punten, ondersteunen u bij hetgeen u zelf kunt oppakken en ontzorgen u graag wanneer het u aan (capaci)tijd ontbreekt. Hiermee zorgen wij ervoor dat u goed voorbereid bent voor de komende audit / certificering tegen de BRC Food Safety versie 8.

Schroom niet en neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of inventarisatie van de voor u te nemen stappen.

 

Zie ook het artikel BRC 8 uit, wat betekent dit voor u voor de wijzigingen van de BRC Food Safety versie 8.