BRC Consumer Products steeds belangrijker

De BRC-organisatie (British Retail Consortium) was met name bekend om zijn (strenge) standaarden op het gebied van voedselveiligheid. Maar zoals de naam van de organisatie aangeeft richten zij zich op alle producten die in “supermarkten” aanwezig kunnen zijn, dus ook de non-food producten. Voor deze non-food producten is er de standaard “BRC Consumer Products”.

Belang BRC Consumer Products

Wil je leveren aan de (grotere) retailers, dan is deze norm steeds belangrijker. Borgen van de totale leveringsketen is de insteek, daarom zijn er naast regels voor fabricage, ook regels voor handelaren en agenten en voor transport en opslag. Zie de pagina ‘consumer products‘ op de BRC-website voor meer achtergrondinformatie over deze norm.

De regels voor fabricage zijn gesplitst in ‘General Merchandise’ en ‘Personal Care and Household’. De regels voor fabricage, Handelaren en Agenten, opslag en distributie staan in de diverse normen die te downloaden zijn in de BRC-Bookshop.

Advies op maat

Zie onze website voor meer uitleg over BRC en waarom juist wij u goed kunnen begeleiden naar BRC Consumer Products certificering. Daarnaast hebben we de eisen van de BRC-Consumer Products in een handige Excelsheet neergezet (zie hier een printscreen) wat u een prettige checklist geeft voor een nulmeting of interne audit. Deze Excel-sheet kunt u via ons contactformulier aanschaffen à € 125,-.

Begeleiding naar BRC Consumer Products of een andere (food)norm, neem vrijblijvend contact op met Gijsbert van Voorst via 06 – 54 20 13 35.