AVG, moet ik dat nog oppakken?

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat levert bij veel organisaties nog vragen op.

  • Wat betekent de AVG nu voor ons?
  • Wat moet ik precies regelen om aan de AVG te voldoen?
  • Wat zijn de risico’s als ik niet aan de AVG voldoe en hoe zit het met toezicht?

We zijn een jaar verder en de eerste stof is weer neergedaald. Er zijn bedrijven die de nodige acties hebben ondernomen om AVG-proof te worden. Echter, veel bedrijven zijn nog ‘onrustig’ bij de woorden AVG en Autoriteit Persoonsgegevens. Heeft u alle benodigde stappen al gezet? Als dit antwoord ‘nee’ is, dan helpen we u graag.AVG pakket - zomeraanbieding

Moet u de stappen voor de AVG ook nog zetten?

Als Van Voorst Consult hebben we een aantal tools samengesteld waarmee we uw organisatie snel en vakkundig AVG-proof maken. De belangrijkste stappen in onze praktische en doelgerichte aanpak zijn:

  • Welk soort persoonsgegevens verwerkt u? Welke kwaliteitseisen stelt u aan deze verwerking? Om dit inzichtelijk te maken stelt u een Register van verwerkingen op.
  • Wat kan er fout gaan bij het verwerken van persoonsgegevens en welke maatregelen treft u? Leg uw risicomanagement vast.
  • Inzet van externe partijen: welke persoonsgegevens verwerken leveranciers voor u? Zijn de onderlinge verantwoordelijkheden goed vastgelegd in een  verwerkersovereenkomst of bijgevoegd in het contracten.
  • Wat betekent AVG voor uw medewerkers? Waar moeten zij rekening mee houden? Zorg voor voldoende kennis en bewustwording binnen de organisatie.
  • Er kan altijd iets mis gaan: een datalek. Implementeer een procedure voor het melden van datalekken en houd een registratie bij.
  • Wat zijn precies de rechten van de personen waarvan u gegevens verwerkt? Zorg voor goede communicatie met alle betrokkenen.

Download hier het gehele AVG stappenplan. Voor iedere stap hebben wij beproefde voorbeelden zodat we altijd een passend antwoord hebben voor uw organisatie.

Onze adviseurs zijn u graag van dienst om dit handen en voeten te geven: voor meer informatie of advies kunt u direct bellen met Aart Otten 06-51 00 56 92 of maak gebruik van ons contactformulier. Wij bellen u dan binnen één werkdag terug.