Als u actief bent in de food-sector dan mag voedselveiligheid geen bijzaak zijn. De kwaliteit van uw organisatie is een kritische factor. Van Voorst Consult helpt u dit te borgen met certificering.
Er is veel aandacht voor de gezondheid van consument. Om onze voedselketen veilig te maken zijn er tal van normen in het leven geroepen die (een stukje) van de voedselveiligheid in deze keten waarborgen. Enkele bekende normen hierbij zijn de BRC, ISO 22000, FSSC 22000 en GMP. Beheer van wet- en regelgeving, hygiëneplannen en de HACCP gevarenanalyse dragen ook bij aan deze veiligheid.
Meer informatie
Betrokken bij resultaat
Staar u niet blind op regels, controles en protocollen. Wij zijn goed thuis in de voor u geldende wetgeving en normen en weten dit te vertalen naar een zo praktisch mogelijke werkwijze. Grijp wel uw kans om voedselveiligheid te garanderen en tegelijk uw kwaliteit te waarborgen. Van Voorst Consult helpt u bij het opzetten en benutten van een doelgericht voedselveiligheids-systeem. Lees verder op de voor u relevante norm-pagina die u hier aan de rechterkant ziet staan. Vragen, neem gerust contact op.
Laten we ‘t nuchter bekijken. Voedselveiligheid moet je dóen.
Normen voor voedselveiligheid
VKL (voedselkwaliteit loonwerk)
VKL staat voor VoedselKwaliteit Loonwerk en legt eisen vast voor loonwerkers op gebied van Arbo en voedselveiligheid. De norm VoedselKwaliteit Loonwerk is primair bedoeld voor alle bedrijven in Nederland die agrarisch loonwerk verrichten. De VKL-norm is erkend door de Global Gap.
HACCP
Elk voedingsmiddelenbedrijf moet volgens de warenwet voldoen aan de HACCP-principes. Het Hazard Analysis Critical Control Points systeem (in de volksmond "hessup" genoemd) is opgezet door de Codex Alimentarius. Het systeem geeft een handvat aan producenten van levensmiddelen om de gevaren binnen het bedrijf op te sporen en maatregelen te nemen om fouten te voorkomen.